wielkanocny catering

Wielkanocny catering to coś, co zdecydowanie może ułatwić nam życie. Zwłaszcza teraz, gdy zakupy spożywcze wcale nie są taką prostą sprawą. Zobaczcie jakie propozycje na świąteczny stół mają dla Was warszawskie restauracje.

Restauracja Polska Różana

Na Wielkanoc Różana proponuje przekąski zimne (np. tatar ze śledzia, jaja faszerowane, sałatka jarzynowa), pasztety, zupy (wielkanocny barszcz i krem z białych warzyw). Z dań głównych do wyboru: kaczka z pieca, biała kiełbasa z sosem miodowo-cebulowym,królik duszony w śmietanie). W ofercie również desery (babki, mazurki, serniki i bezy). Zamówienia można składać telefonicznie lub mailowo. Szczegóły tutaj.

Restauracja Polska Różana, ul. Chocimska 7

Restauracja Papu/Zielnik/Informal Kitchen

W związku ze zbliżającymi się świętami szefowie kuchni tych trzech restauracji połączyli siły i przygotowali świąteczne specjały na wynos. W ofercie wielkanocnej znajdziecie przystawki (m. in. jajka faszerowane, sałatkę jarzynową i śledzia w oleju, lnianym, polędwiczkę po warszawsku i marynowanego łososia), barszcz wielkanocny. Z dań głównych do wyboru: pierogi ruskie lub z cielęciną, duszona cielęcina, kaczka z sosem wiśniowym albo dorsz w sosie maślanym. Jest też dosyć skromna lista deserów. Dania można zamawiać telefonicznie lub mailowo do 9 kwietnia. Możliwy także dowóz. Wszystkie szczegóły dostępne tutaj.

Polecamy:

Restauracja PAPU, al. Niepodległości 132/136

Restauracja Ale Gloria

W ofercie m.in. wybór faszerowanych jaj, pieczone w ziołach mięsa, wiejskie kiełbasy i pasztety. Nie zabraknie tradycyjnego żuru, białego barszczu, chrupiącej kaczki czy sandacza z mazurskich jezior. Na deser wielkanocne mazurki i ogromna drożdżowa baba, pełna prawdziwego rumu i zapachu kwiatu pomarańczy. Istnieje również możliwość zamówienia dań z dowozem. Cennik i wszystkie informacje znajdziecie tutaj.

Restauracja Ale Gloria, Pl. Trzech Krzyży 3

Vege Bistro

Ta oferta na pewno ucieszy wszystkich wegan. Możecie tu zamówić żurek ze skwarkami z tofu, flaki z boczniaka, sałatkę jarzynową w wersji wege, pierogi ruskie i z soczewicą, a także wegańskie ciasta (mazurek daktylowy, bez-sernik wegański z polewą czekoladową i babę drożdżową z lukrem). Zamówienia przyjmowane są mailowo do 8 kwietnia. Szczegóły znajdziecie tutaj.

Vege Bistro, ul. Kopernika 25

Ogród Smaku

Tu zamówicie tradycyjne wielkanocne potrawy takie jak: żurek z jajkiem, sałatkę jarzynową, pasztety, galaretki drobiowe z jajkiem przepiórczym, schab po warszawsku i indyka w maladze. Z deserów dostępne są sernik, szarlotka i mazurek. Zamówienia można składać telefonicznie lub mailowo do 8 kwietnia. Szczegóły tutaj.

Ogród Smaku – Polska i Smaczna Kuchnia, ul. Elektoralna 23

Amber Room

Tradycyjne wielkanocne potrawy zamówicie również w tej wysokiej klasy restauracji. Zamówienia można składać do 6 kwietnia przez specjalny formularz dostępny tutaj. Możliwy odbiór osobisty lub dostawa do domu. W ofercie jaja faszerowane jesiotrem lub musem z ciecierzycy, tatar ze śledzia, klasyczna sałatka jarzynowa, pasztet cielęcy lub wegetariański. Z zup macie do wyboru barszcz lub krem z pietruszki. Dania główne to udko królika, pierogi cielęce lub ruskie, filet z jesiotra albo gołąbki z grzybami. Jest też spory wybór deserów oraz pieczywo.

Amber Room, Aleje Ujazdowskie 13

Batida

Wielkanocny catering ma w swojej ofercie również Batida. W ofercie znajdziecie szeroki wybór przekąsek (pasztety, roladki, tymbaliki, quiche i jajka faszerowane). Dostępny jest też żurek w chlebku lub wegański biały barszcz a z dań głównych królik w śmietanie, pieczona kaczka albo faszerowany indyk. Oczywiście możecie tu też zamówić wielkanocne ciasta i desery. Wszystkie szczegóły znajdziecie tutaj. Zamówienia można składać do 8 kwietnia.

BATIDA LOKALIZACJE

Pałac w Jabłonnie

Tutaj możecie zamawiać całe zestawy śniadaniowe lub obiadowe. Zestaw śniadaniowy składa się z porcji jaj faszerowanych, sałatki jarzynowej i wegetariańskiego pasztetu. Świąteczny obiad ma dwie wersje. Zwykłą z żurkiem, kaczką pieczoną, buraczkami i kluskami śląskimi i wege z sandaczem lub kotlecikami z cukinii. Można też zamawiać świąteczne ciasta. Zamówienia przyjmowane mailowo lub telefonicznie do 9 kwietnia. Szczegóły tutaj.

Pałac w Jabłonnie, ul. Modlińska 105

Słodki Słony

Słona oferta wielkanocna w Słodkim Słonym to: żurek z białą kiełbasą i jajkiem, sałatka jarzynowa, bigos na wołowinie, pieczony rostbef lub schab. Zamówienia można składać osobiście mailowo lub telefonicznie. Szczegóły dostępne tutaj.

Słodki Słony, ul. Mokotowska 45

Czerwony Wieprz/Folk Gospoda/Dom Wódki

Szefowie tych trzech restauracji stworzyli wspólne wielkanocne menu. Oferta jest dostępna na wynos lub z dowozem. Do wyboru pieczyste mięsa i pasztet wegański, zimne zakąski (jajka, śledzie, kiełbaski, tatar, homar), zupy (żurek, grzybowa i krem z białych warzyw). Duży wybór dań głównych m. in. kaczka, żeberka, zrazy z dzika, różne rodzaje pierogów. Na deser sernik lub beza. Zamówienia można składać telefonicznie, mailowo lub osobiście w restauracji Czerwony Wieprz do 7 kwietnia. Szczegóły znajdziecie tu.

Czerwony Wieprz, ul. Żelazna 68

Dawne Smaki

Dawne Smaki przygotowały dla Was na Wielkanoc kilka świątecznych potraw i deserów. Zamówicie tu np. biały barszcz, pieczone mięsa, pasztet, tymbaliki, śledzia, faszerowane jajka oraz mazurki i babkę cytrynową. Szczegóły tutaj.

Dawne Smaki, ul. Nowy Świat 49

Poleczka

Wielkanocny catering w wykonaniu restauracji Poleczka to: jajka faszerowane, sałatka ziemniaczano-śledziowa, tradycyjna sałatka jarzynowa, pieczony schab, pasztet i żur na zakwasie. Szczegóły oferty tutaj.

Restauracja Poleczka, ul. Poleczki 40A

Kuźnia Smaku

Do 6 kwietnia możecie mailowo zamawiać wielkanocny catering z Kuźni Smaku. Do wyboru m. in. ryba w galarecie, ryba po grecku, śledzie, barszcz czerwony, biały, flaczki wołowe i zupa borowikowa. Z dań głównych kaczka, gęś i schab. do tego pasztety, rolady i duży wybór sosów. a na deser sernik. Wszystkie szczegóły dostępne są tutaj.

Restauracja Kuźnia smaku, ul. Mazowiecka 10

Dyspensa

Na Wielkanoc Dyspensa przygotowała dla Was duży wybór zimnych i ciepłych przystawek, pieczone mięsa, pasztety i ryby oraz chleb własnego wypieku Ze słodkości macie do wybory mazurki, sernik, babkę i szarlotkę. Wszystkie szczegóły dostępne są tutaj. Zamówienia można składać do 9 kwietnia osobiście, telefonicznie lub mailowo.

Restauracja Dyspensa, ul. Mokotowska 39

ALE WINO

Zamówienia wielkanocne przyjmuje też restauracja Alewino. W ofercie domowy chleb i pasty do pieczywa i jajek, pate z wątróbek z porto, pieczona salsefia w galaretce, terrina z kurczaka, rilletes z kaczki. Dla tradycjonalistów sałatka jarzynowa, żur staropolski, pieczona biała kiełbasa. Zamówienia można składać do 8 kwietnia mailowo lub telefonicznie. Szczegóły tutaj.

Ale Wino, ul. Mokotowska 48

SAM Powiśle

Jeszcze do 5 kwietnia możecie tu zamawiać wielkanocny catering. Do wybory dania tradycyjne (sałatka jarzynowa, pasztety śledzie, domowe ciasta i pieczywo) i wegetariańskie (żurek, sałatka jarzynowa, paszteciki warzywne). Wszystkie szczegóły tu.

SAM Powiśle, ul. Lipowa 7A

TUTAJ znajdziecie zestawienie warszawskich cukierni oferujących wielkanocne ciasta na zamówienie.

Uważasz, że to, co robimy jest wartościowe? Chcesz więcej?
Bardzo się cieszymy, bo robimy to właśnie dla Ciebie. Możemy powiadamiać Cię o nowościach na blogu. Żadnego spamu ani lania wody. Tylko najciekawsze artykuły z danego tygodnia. 
Twój adres email jest u nas bezpieczny, a z listy powiadomień możesz się wypisać w każdej chwili.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here